summer care uv bescherming

Gepubliceerd op 7 augustus 2021 om 19:34

 

Heerlijk! zon en zee! behalve voor je haar

De temperatuur stijgt en de zon staat fel aan de hemel. De zomer is in volle gang! Tijd om op zomervakantie te gaan of te genieten aan de zomerse stranden. Wie houdt er niet van de zon en zee? Je haar! Gebruik een goede bescherming als je een dagje naar het strand gaat. Wist je dat de zon je haar erg kan beschadigen en uitdrogen? Het haar kan droog en dof worden, haarpunten kunnen breken en splijten. Ook kan het haar pluizig worden en kunnen haarkleuringen vervagen. Net als je huid, moet je ook je haar beschermen tegen het schadelijke UV-licht in de zonnestralen. Zeker op vakantie!

Hoe bescherm je jouw haar tijdens een zomervakantie tegen zon en zee?

Niet alleen de zon is schadelijk voor je haar, ook zeewater of zwembadwater (chloor) kunnen je haar erg beschadigen. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je ook na je zomervakantie nog mooi haar hebt .

Verzorgingsproducten met een uv-bescherming

Gebruik tijdens de zomer een shampoo met speciale UV-protectie. Deze shampoo houdt de schadelijke UV-stralen tegen en beschermt je haar dus extra goed tegen de zon. Daarnaast verwijdert de shampoo de zout- en chloorresten. De door de zon aangetaste haarvezel wordt door deze shampoos weer hersteld. Het haar wordt zacht en luchtig, de glans blijft langer behouden. Om de verzorging compleet te maken gebruik je, na de shampoo ook nog een UV-werende conditioner of masker. De conditioners en maskers maken het haar zacht en luchtig. Ze voeden en herstellen het haar dat blootgesteld is aan de zon.

Stylingproducten met een spf-factor

Naast shampoos, conditioners en haarmaskers zijn er ook stylingproducten die je haar goed beschermen tegen zon en zee. Vaak zijn dit sprays met een SPF factor van 10 tot 15. Deze producten spoel je niet uit en bieden daarom des te meer bescherming. Deze sprays laten het haar vaak nog extra glanzen en bevatten vaak voedende ingrediënten zoals een olie. Het is belangrijk om een spray te kiezen zonder alcohol, alcohol droogt namelijk je haar uit. Vaak zit er ook alcohol in je dagelijkse stylingproducten zoals mousse en haarlak. Laat deze producten dan ook thuis als je op vakantie gaat naar de zon.

 

Wens je meer info? Kom dan zeker eens langs of maak online een afspraak. Wij helpen je graag met de juiste keuze voor je producten voor de beste kwaliteit. 

Veel vakantie plezier!

 

 
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.